O nama

Tim koji radi sa
mnogo ljubavi
i koji poseduje
bogato iskustvo.

O nama

Predškolska ustanova "Naše čedo" pod ovim nazivom radi od 2011. godine, kada smo verifikovani od strane Ministarstva prosvete. Nastanku ustanove prethodio je trogodišnji rad dečjeg studija.

Iz PU "Naše čedo" 2015. godine izrasla je PU "Radosnica" na Altini, a 2017. godine i PU "Moje čedo" koje se nalazi na adresi Bežanijska 18.

Uskoro treba da počne sa radom izdvojena jedinica PU "Moje čedo", u Zemunu, na Kalvariji, na adresi Josipa Kulundžića 28.
Rad naših predškolskih ustanova je koncipiran tako da se temelji na upoznavanju naše tradicije uz primenu najnovijih metodoloških saznanja iz Evrope. Uz upoznavanje i poštovanje naše kulture i tradicije, decu upoznajemo i sa drugim kulturama i tradicijama, verodostojno prenoseći šarolikost ovih dalekih zemalja i krajeva. Materijale i ideje za domaću tradiciju crpimo iz našeg nasleđa i okoline. Za strane i daleke krajeve tesno sarađujemo sa ambasadama koje nam uvek rado izađu u susret kako bismo što verodostojnije predstavili kulture njihovih krajeva.
Na kraju radne godine uvek određujemo jednu veću temu iz koje proizađe završna priredba. Izbor tema uvek zavisi od dečijih interesovanja, ili na neki drugi način aktuelne teme. Pripremamo i priredbu uoči slave vrtića.
Svako dete je propraćeno zajedno sa svojim interesovanjima i potrebama, a opet u interesu njegovog razvoja. Individualni razgovori sa roditeljima nam služe za razmenu informacija koje se tiču detetovog razvoja, jer smo mi u svakom smislu podrška porodici.
Cilj našeg rada je da deci pružimo što širi spektar obrazovanja kako bi što kvalitetnije formirali svoje mlado biće. Za ostvarivanje ovog cilja uključeni su i brojni dodatni sadržaji, koje sprovode adekvatno edukovani saradnici.

U dogovoru sa roditeljima, organizujemo dva puta u toku godine boravak na selu.

Saradnja sa drugim ustanovama

Od 2011. godine u prostorijama naše ustanove sprovodi se pripremna nastava za muzičku školu, tj. muzička škola Kosta Manojlović šalje nastavnike koji obavljaju pripremnu nastavu za decu mlađeg uzrasta.
Ostvarena je saradnja i sa OŠ "Svetozar Miletić" i OŠ "Sava Šumanović", na obostrano zadovoljstvo.

Ishrana

U našim vrtićima posebna pažnja je posvećena dečjoj ishrani. Centralna kuhinja se nalazi u Bežanijskoj 18, u PU "Moje čedo". Ishrana je bazirana na kvalitetnim i svežim namirnicama, pripremljenim po principima zdrave obrade, sa puno posnog mesa, povrća i voća. Jelovnik se može prilagoditi posebnim potrebama deteta, uz nadzor pedijatra-nutricioniste, u dogovoru sa roditeljima.

Posetite nas!

Naše dve predškolske ustanove nalaze se u centru Zemuna.

Lokacije

Continue reading

Pogledajte našu galeriju

Slike govore više od reči. Pogledajte galeriju sa fotografijama naših priredbi, projekata, izleta i drugih zanimljivih događaja.

© 2018- PU Moje čedo & PU Naše čedo