Upoznajte nas

O nama

Vrtić „NAŠE ČEDO” osnovan je 2008. godine, sa željom da se deci omogući spajanje starog i novog, tj. spoj novih evropskih saznanja iz oblasti pedagogije, psihologije i vaspitanja sa tradicijom našeg podneblja i nacionalnim korenima. Jer veliki pedagozi i mislioci koji su se bavili naukom vaspitanja su govori: „deci treba dati čvrste temelje i krila da mogu da lete!”
Temelji su porodica i porodične vrednosti, tradicija koja nas okružuje i čini jedinstvenim u svetu drugih tradicija, a krila su nova znanja i otvorenost ka novim izvorima koja prihvatamo bez predrasuda i bez straha. Uzrok mnogih nesporazuma je nepoznavanje.
Uzrastali smo zajedno sa decom i roditeljima koji su nam u početku poklanjali svoje poverenje, a potom smo to poverenje opravdali i putem mnogih preporuka porasli i razvili dobar tim i dobru saradnju sa okruženjem.

Cilj i misija našeg vrtića je:

 • da budemo podrška mladim porodicama, vodeći brigu o onome što je njima najvrednije - deca
 • da budemo druga kuća deci
 • da rastu srećno i zadovoljno
 • da istražuju svoje potencijale.

Decu podstičemo pre svega da budu dobri ljudi, jer to je bitno za stabilnost u životu, za mentalnu higijenu…

Okruženje u kom se deca osećaju slobodno, podržano i ispraćeno u svim njihovim željama i odrastanju. Počastvovani da budemo deo njihovog najlepšeg dela života i MI uživamo u svom radu. Iz Našeg čeda izraslo je 2015. godine Moje čedo sa željom da prihvatimo više dece, koja dobijaju mogućnost da rastu zajedno sa novim konceptom Ređo Emilia pedagogije. Prvobitna inspiracija su Frebelovi darovi-Nadarena deca!

Još 1837. čuveni Frebel je govorio o potencijalima svakog deteta i o jednostavnim edukativnim igračkama koje omogućavaju detetu da se poveže sa svojim okruženjem.

Daljim učenjem i otkrivanjem novih kocepata rada sa decom predškolskog uzrasta privukla nas je pedagogija Ređo Emilia koja je 1995. godine dobila nagradu u Njujorku kao najbolja pedagogija na svetu.

Saradnja sa drugim ustanovama

Od 2011. godine u prostorijama naše ustanove sprovodi se pripremna nastava za muzičku školu, tj. muzička škola Kosta Manojlović šalje nastavnike koji obavljaju pripremnu nastavu za decu mlađeg uzrasta.
Ostvarena je saradnja i sa OŠ "Svetozar Miletić" i OŠ "Sava Šumanović", na obostrano zadovoljstvo.

Ishrana

U našim vrtićima posebna pažnja je posvećena dečjoj ishrani. Centralna kuhinja se nalazi u Bežanijskoj 18, u PU "Moje čedo". Ishrana je bazirana na kvalitetnim i svežim namirnicama, pripremljenim po principima zdrave obrade, sa puno posnog mesa, povrća i voća. Jelovnik se može prilagoditi posebnim potrebama deteta, uz nadzor pedijatra-nutricioniste, u dogovoru sa roditeljima.

Violeta (Nikolić) Strelec

Direktor
Obrazovanje:
 • Vaspitač i veroučitelj (Beograd) i socijalni pedagog (Minster, Nemačka).
 • Dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i neprestano edukovanje u zemlji i inostranstvu.
 • Urednik časopisa „Vrtić“ i autor priručnika „Osnove Ređo pedagogije“.
Konstantan rad sa vaspitačima u ustanovi, kako na edukaciji, tako i na osmišljavanju projekata i sprovođenju radionica sa decom. Usmeravanje i prepoznavanje potencijala kod vaspitača i njihovih snaga, organizacije timova, odlazak na edukacije u Nemačku zajedno sa vaspitačima radi prevođenja, organizator studijskih putovanja i za saradnike iz drugih vrtića.
Edukacije od 2015.
 • Licenca Reggio Emilia, Franc Hitze Haus, Münster
 • Licenca Loris Malaguzzi, Centrum Reggio Emilia
 • Loris Malaguzzi Centrum Reggio Emilia, jednodnevni seminar
 • Kako izmestiti atelje napolje, Franc Hitze Haus, Münster

Kako radimo
sa decom?

Program u našim predškolskim ustanovama koncipiran je na osnovu Reggio Emilia pedagogije, po kojoj vaspitanje predstavlja zajednički proces u kojem učestvuju deca, roditelji i vaspitači.

Posetite nas!

Naše dve predškolske ustanove nalaze se u centru Zemuna.

© 2018-
PU Moje čedo & PU Naše čedo