Koncept Reggio Emilia

Vrtić negujući tradiciju i živeći kao druga kuća dece ima i svoju zaštitnicu - Sv. Jelenu Anžujsku.

Kao prva žena koja se bavila obrazovanjem u ondašnje vreme, prepoznali smo vrednosti koje je negovala i odnos prema narodu i deci koji je donela sa sobom, kao i polja lavande. Osnovala je prvu srpsku školu i trudila se da edukuje nove generacije, pre svega devojke. Inspirisani njenom brigom i ljubvlju svake godine 12. novembra PRIREĐUJEMO PRIREDBU I TRPEZU LjUBAVI ZA NAŠE MALE-VELIKE LjUDE.

Da bi kao veliki ljudi opravdali tu veličinu, moramo upoznati našu tradiciju da bismo znali da je cenimo, ali i da bi cenili druge kulture i poštovanje njihovih naslednika.

Ređo pedagogija insistira na integrisanju lokalne tradicije i kulture i to je ono što joj daje vanprostornu lepotu i što je razlikuje od drugih. Od vrtića do vrtića je drugačija, u svoj svojoj lepoti je lokanog karaktera.

Objekat „NAŠE ČEDO“ se nalazi u centru Zemuna, u Dubrovačkoj ulici. Stara švapska kuća sa visokim plafonima i prijatnom atmosferom doprinosi sofisticiranom radu sa decom.

Veliko dvorište sa zelenom površinom, kojoj se prilazi isključivo kroz objekat, predstavlja svojevrsnu oazu u kojoj deca uživaju svakodnevno, bez obzira na vremenske prilike.

Objekat „MOJE ČEDO“ se nalazi u Ičkovoj kući i u potpunosti odgovara zahtevima našeg kocepta - spoj tradicije i modernog obrazovanja. Duh prošlih vremena koji provejava arhitekturom ovog zdanja dao nam je priliku da usmerimo odrastanje budućih generacija visprenih poznavalaca svojih veština koje čine snagu zajednice i novog društva.

Saznajte više o Reggio Emilia

Pročitajte tekst o istoriji i osnovama Reggio Emilia.

© 2018-
PU Moje čedo & PU Naše čedo